Gasstest er viktig for din og andres sikkerhet

25.05.2022

Det er mange nordmenn som ikke tenker over hvor viktig det er med gasstester. Vi omgir oss stort sett med elektriske hvitevarer og elektroniske duppeditter, og vi tenker derfor ikke like mye på våre gjenstander som vi kun bruker om sommeren, slik som grill og kjøkken i campingvogn. Disse er utrolig viktig å få sjekket, spesielt ettersom de fleste ikke merker at de har en gasslekkasje, spesielt om natten. Dersom det oppstår en gasslekkasje, så kan den få fatale følger. Jeg sikrer at du kan sove trygt på natten

If Skadeforsikring mener gassanlegg i campingvogner bør sjekkes årlig. Leif Høyland ved If Sikkerhetssenter anbefaler:  "at du tar campingvognen til sjekk en gang i året. Du bør dessuten sørge for å ha både røykvarsler i taket og en gassvarsler på gulvet". 

Visste du at slanger og gasskobling og gassflasker har holdbarhetsdato?

Ved å få sjekket ditt gassanlegg for lekkasje kan du og dine naboer være trygg. Slangen fra flasken skal byttes hvert 3. år. Flasken hvert 10. år. 


Men hvordan får du sjekket resten av anlegget?

Jo det er her jeg kommer inn i bildet. Jeg trykktester anlegget hele veien inn i vognen. Jeg bruker bransjegodkjent apparat som kobles på gassanlegget. Hele anlegget testes da for lekkasje. Jeg sjekker også om du har riktig gassvarslingsanlegg som er montert riktig og fungerer.

Ta kontakt med meg dersom du har spørsmål eller ønsker å booke time. Du kan også sjekke ut prisliste for gasstest. Husk også at jeg gjennomfører fukttest på campingvogn, og kan tilby pakkepris på fukttest og gasstest på campingvogn.